logo crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Ocjenjivački sud

HRocjenjivackiCLANAK

Ocjenjivački sud Hrvatskog programa:

Ivan Maloča (Knin, 1962.) doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. U audiovizualnoj industriji aktivan je od 1990. godine, osnivač je produkcijske kuće Interfilm. Producirao je više od trideset dugometražnih igranih filmova, više od sto namjenskih filmova te tridesetak dokumentarnih filmova i dramskih televizijskih serija. Dobitnik je Nagrade Albert Kapović, triju Velikih zlatnih arena za najbolji film (S one strane, 2016., Tu, 2003., Maršal, 2000.) i šest nagrada publike Zlatna vrata Pule (Sedamdeset i dva dana, 2010., Nije kraj, 2008., Pjevajte nešto ljubavno, 2007., Snivaj, zlato moje, 2005., Maršal, Crvena prašina, 1999.). Godine 2003. osniva Hrvatsku udrugu producenata (HRUP), a 2009. suosniva Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP). Predavač je na više visokih učilišta.

Sandra Botica Brešan (Šibenik, 1963.) diplomirala je filmsku i televizijsku montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U sklopu profesionalnih filmskih i televizijskih produkcija do sada je montirala šest dugometražnih igranih i pet dokumentarnih filmova, dvije igrane televizijske serije i dva specifična filmska projekta koji su bili dio predstavljanja Hrvatske na izložbama EXPO (Portugal, 1998., Japan, 2005.). Redovna je profesorica na Odsjeku montaže zagrebačke Akademije dramske umjetnosti. Nagrađena je Zlatnom arenom za montažu filma Nije kraj (2008.).

Marijan Krivak (Zagreb, 1963.) diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao filozofiju. Dugi je niz godina bio urednik u časopisu i biblioteci Filozofska istraživanja. Tekstove o filmu, videu i teoriji objavljuje u Kinoteci, ARKZINU, Vijencu, Zarezu, Hrvatskom filmskom ljetopisu i Zapisu. Objavio je nekoliko knjiga, među kojima i Film… Politika… Subverzija? (2009.) i Kino Hrvatska (2015.). Stalni je suradnik časopisa Hrvatski filmski ljetopis, radijske emisije Filmoskop te portala Filmovi.hr. Radi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Goran Grgić (Osijek, 1965.) diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Do 2002. godine bio je član ansambla Gradskog dramskog kazališta Gavella u Zagrebu, nakon čega postaje članom ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje je 2002. godine postao prvakom drame, a 2018. nacionalnim prvakom. Osnivač je i voditelj kazališnog festivala Novaljski trijatar od 2005. godine. Igrao je u pedesetak hrvatskih filmova i televizijskih serija, dobitnik je niza glumačkih nagrada i priznanja.

Igor Bezinović (Rijeka, 1983.) diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarni film Blokada (2012.). Njegov dugometražni igrani film Kratki izlet (2017.) osvojio je Veliku zlatnu arenu na 64. Pulskom filmskom festivalu.

 

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus