logo crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Pustolovni laboratorij profesora Baltazara

pulicaCLANAK

Što je radionica Baltazar?
Tradicionalni pustolovni laboratorij profesora Baltazara je filmska radionica koja trinaesti put ovoga ljeta otvara svoja vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u sedmu umjetnost odnosno animirane filmove. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga.

Što te očekuje na radionici?
Jednom davno živjela je lijepa princeza čiji su obrazi bili crveni kao ruža, a koža bijela kao snijeg. Zato su je i zvali Snjeguljica. Riječ je, naravno, o slavnom crtiću koji smo svi stotinu puta gledali i prepričavali. A znaš li da se radi o prvom dugometražnom animiranom filmu? Znaš li da je Micky Mouse, jedan od najpopularnijih crtanih likova, ujedno i naslov prvog zvučnog animiranog filma? Jesi li se ikad zapitao/la što je to zapravo animirani film? U čemu se razlikuje od igranog ili dokumentarnog filma? Animirani film nije bilo kakva animacija, mora imati svoju radnju, a likovi i pozadina su nacrtani. Ako si spreman/na oživjeti niz svojih crteža, ispričati priču u pokretu, zajedno s nama maštati, udahnuti ljubav prema filmskoj umjetnosti, pustolovni laboratorij profesora Baltazara nestrpljivo te čeka.

Radionica je zamišljena kao jednotjedni program u kojem se djeca upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Prolaze se svi segmenti: razrada priče, scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, osnove animacije i produkcije. Djelić uvoda bit će posvećen i klasičnoj animaciji te jednostavnim i zabavnim vježbama za shvaćanje njezinih osnovnih principa i zakona, poput "squash & stretch" i slično. Uz objašnjenja i usporedbe pregledavaju se segmenti nekih od najkvalitetnijih profesionalnih i amaterskih animiranih filmova. Nakon upoznavanja s osnovama nastavljamo s izradom kratkog jinglea za Pulicu, pri čemu polaznici uz mentore prolaze sve segmente koje su naučili u "teorijskom" uvodu. Tehnika koju će polaznici upoznati jest kombinacija CGI i Cut-Out animacije. Elementi i osnova za jingle bit će već pripremljeni te će polaznici svojim radom i idejama utjecati na njihovu finalnu kompoziciju, produkciju i postprodukciju.

Bit će ponuđeni predefinirani likovi te će se više vremena posvetiti njihovoj animaciji i kreiranju od postojećih elemenata. Posvetit ćemo se i auditivnim segmentima animacije (šumovi, glazba, voice-overi). Uz prezentaciju i objašnjenje odradit ćemo i praktični dio snimanja šumova i voice-overa za jingle i naučiti kako se glazba najpraktičnije implementira u finalni proizvod. Uz sve te segmente potrebno je naglasiti da će se u fokus staviti nezavisna i niskobudžetna produkcija te tehnička rješenja i trikovi kojima se one služe ne bi li što kvalitetnije i profesionalnije realizirale svoje projekte. Polaznici će naučiti kako uz pomoć računala i nekoliko programa mogu početi stvarati svoje animirane filmove.

Gdje i kada?
Dječji vrtić Rin Tin Tin (Uspon Svetog Stjepana 1) od 11. do 19. srpnja (izuzev subote i nedjelje, 14. i 15. srpnja) 2018. godine.

Rok za prijavu i broj polaznika?
Rok za prijave je do 27. lipnja ili do ispunjenja kapaciteta. Broj pustolova je ograničen na 30 polaznika, dvije grupe po 15, a termini će se popunjavati sukladno redoslijedu prijava. Ukoliko se sva slobodna mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne se prijave neće uzimati u obzir. Nakon zatvaranja prijava bit ćete obaviješteni o svim potrebnim informacijama. Jutarnji termini rezervirani su za mlađe polaznike od 7 do 9 godina, a popodnevni za one od 10 do 12 godina.

Kako se mogu prijaviti i koliko iznosi kotizacija?
Kotizacija je 400,00 kuna, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 300,00 kuna. Poziv za prijave je objavljen 1. lipnja.
Prijave su zatvorene.


Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila marina@pulafilmfestival.hr.

P.S.
Premijera filma nastalog u sklopu radionice održat će zadnjeg dana Pulskog filmskog festivala. Sve roditelje, staratelje, prijatelje, braću i sestre pozivamo da svojom nazočnošću poprate završnu projekciju.


VODITELJICE

ninasestanovic Nina Šestanović - Diplomirala je 2009. godine u klasi profesora Peruška Bogdanića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je u brojnim skupnim i samostalnim izložbama među kojima se ističu izložbe u rodnoj Lumbardi, Korčuli, Pelješcu, Zagrebu, Aucklandu te skupne izložbe u Splitu (“Tampon generacija“) i Zagrebu. Pobijedila je na natječaju “50 godina Reunalta u Hrvatskoj“ 2010. godine te sudjelovala u brojnim projektima kao što su oslikavanje murala i raznim manifestacijama (“Avenues of the world“, Zagreb, 2011.). Radila je u Dječjem kazalištu Dubrava kao voditelj radionica i scenograf od 2008. - 2012. Nakon preseljenja na Novi Zeland 2012. radila je s djecom likovne radionice vezane uz ekologiju i očuvanje tradicije. Danas živi i radi u Puli.

petrazlonoga Petra Zlonoga - Diplomirala grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te dvije godine provela radeći u marketingu. Od 2009. počinje raditi samostalno kao grafički dizajner i ilustrator. Iste godine upisuje diplomski sveučilišni studij Animirani film i novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kojeg završava 2011. godine. Za vrijeme studija animacije napravila je 4 filma: "Daniil Ivanoviču, oženi me"(2007.), "Gregor" (2010.), za kojeg je dobila Rektorovu nagradu, "Lisica" (2010.) i "Daniil Ivanoviču, slobodan si" (2011. – diplomski film) koji nagrađen za najbolji scenarij na Festivalu hrvatskog animiranog filma 2012. godine. 2014. godine završava svoj prvi autorski film "Glad" u produkciji Bonobo studija koji je prikazan na oko 60 festivala i osvojio nekoliko nagrada i priznanja. 2016. godine završava animirano-eksperimentalni film "Dota" u produkciji Kino kluba Zagreb. Iste godine dobiva nagradu Oktavijan za najbolji eksperimentalni film na Danima hrvatskog filma te nekoliko priznanja na festivalima u regiji i šire. Zadnjih nekoliko godina djeluje i kao predavač te je vodila niz radionica animacije za djecu, za studente i za filmske profesionalce.

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus