logo crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Radionica za digitalnu generaciju

rednativesCLANAK

Što je radionica za digitalnu generaciju?
Pulski filmski festival pretvara maštu u stvarnost! U suradnji s međunarodnom tvrtkom MYTHERAPY i ove godine organizira filmsku kreativnu radionicu za djecu – WORKSHOP FOR DIGITAL NATIVES osmišljenu u suradnji s Dadom Valentićem, osnivačem Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kome je radionica namijenjena?
Želiš li biti scenarist, redatelj, kostimograf ili glumac? Vrata radionice su ti otvorena, proviri u svijet svega što si dosad mogao/la vidjeti samo na malim i velikim ekranima i uz zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, budi dio ove kreativne i uzbudljive priče i ostvari vlastiti film. Radionica se održava na engleskom jeziku, a prijaviti se mogu svi u dobi od 12 do 16 godina.

Što te očekuje na radionici?
Program je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Svi sudionici radionice imat će jedinstvenu mogućnost korištenja najmodernijih kamera te dobiti priliku da, korak po korak, nauče sve što je vezano uz produkcijske i post-produkcijske procese poput holivudskih profesionalaca. Korištenjem naprednih alata za snimanje i prikazivanje svojih ostvarenja, sudionici kampa upoznat će se s najsuvremenijim tehnologijama u filmskom svijetu, kao i svim segmentima filmske i televizijske industrije, iza i ispred kamere, uključujući:

• Kreativno pisanje
• Režiju
• Glumu
• Kinematografiju
• Kostimografiju i šminku
• Montažu
• VFX , Colour grading
• Sound

Gdje i kada?
Gradska knjižnica i čitaonica Pula (multimedijalna dvorana) od 12. do 19. srpnja, od 9:00 do 14:00 sati.

Kako se mogu prijaviti i koliko iznosi kotizacija?
Kvota za radionicu 65.Pulskog filmskog festivala je popunjena i prijave su zatvorene.
Kotizacija je 500,00 kuna, dok je za svako sljedeće dijete iz iste obitelji 400 kn. Poziv za prijave na radionicu je objavljen 1. lipnja.

Sve dodatne infotmacije su dostupne na marina@pulafilmfestival.hr.

P.S.
Premijera filma nastalog u sklopu radionice održat će se zadnjega dana Pulskog filmskog festivala. Sve roditelje, staratelje, prijatelje, braću i sestre pozivamo da svojom nazočnošću poprate završnu projekciju.


JUDITAGAMULINFILTER Judita Gamulin (1992.), voditeljica radionice, apsolventica je MA studija Filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Završila je BA studij Montaže na Akademiji u Zagrebu. Zadnjih 5 godina paralelno radi u filmskoj produkciji kao montažerka, skripterica, asistentica režije i redateljica. Njen kratkometražni igrani film Cvijeće nominiran je za studentskog Oscara Američke filmske akademije 2016. godine.

dadovalentic Dado Valentić, začetnik i kreator RED radionice za digitalnu generaciju te osnivač vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering iz čijih je radionica izašlo više od 80 dugometražnih filmova, između ostalih Totalni opoziv (Total Recall), Sherlock Holmes, Guliverova putovanja (Gulliver's Travels), Mr. Nice, Igra prijestolja (Game of Thrones) i mnogi drugi. Dado Valentić radio je za brojne poznate i priznate tvrtke poput Yves Saint Laurenta, Chanela, Armanija, Bentleya, Jaguara, Orange, Coca-Colu, Nike, Christiana Diora i Speedo. Dobitnik je brojnih nagrada: za reklamu godine na British Television Advertising Awards i klijenta T-mobile, Zlatnog lava u Cannesu za Philips, nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za Best Specialist Factual Programme – Flying with Monsters 3D, Zlatnog lava u Cannesu za Nikeovu reklamu Write the Future. Iznimno je cijenjen za svoj doprinos u razvoju boje za digitalne filmske kamere. Predaje na Međunarodnoj akademiji kolorista (International Colourist Academy) i redovan je gost-predavač na najznačajnijim filmskim festivalima diljem svijeta.

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus