logo crni

logo crni

logo crni

T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka.

Ocjenjivački sud FEDEORA

FEDEORA

Duško Dimitrovski (Skoplje, 1949.) školuje se u Sarajevu, gdje je bio član redakcije za kulturu dnevnog lista Oslobođenje, kao i filmskog časopisa Sineast. Kao novinar i filmski kritičar surađivao je s brojnim listovima i filmskim časopisima, među kojima su Filmska kultura (Zagreb), Filmograf (Beograd), Ekran (Ljubljana) i Kinopis (Skoplje). Trenutačno živi u Beču, gdje radi kao stručnjak Filmske arhive Austrije za kinematografije jugoistočne Europe.

James Evans (Kingston, 1952.) je anglo-kanadski filmski kritičar i povjesničar. Bio je suradnik publikacija kao što su Little White Lies, Total Film, Cinema Scope, Electric Sheep, a osnivač je i urednik novog još neaktivnog online filmskog magazina Day 4 Night. Napisao je eseje za nekoliko knjiga i radio je kao viši predavač na odsjecima za filmske studije i vizualnu kulturu na sveučilištima u Brightonu, Sussexu i Londonu. Bio je član žirija na nekoliko međunarodnih festivala, uključujući Haifu, Veneciju, Bratislavu, Karlove Vari, Reykjavík, Cluj i Berlin..

Bruno Kragić (Split, 1973.) diplomirao je komparativnu književnost i romanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao je i doktorirao filmološkim temama. Ravnatelj je Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža, predaje povijest i estetiku filma na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, piše osvrte, eseje i studije o filmu, povremeno i o književnosti. Bio je glavni urednik časopisa Hrvatski filmski ljetopis i predsjednik Hrvatskoga društva filmskih kritičara, obavljao ili obavlja više upravnih dužnosti u javnim ustanovama. Objavio je knjigu Neke tendencije klasičnoga filma: tri eseja (2017.).

Sergej Lavrentiev (Orel, 1954.) diplomirao je na prestižnom institutu VGIK u Moskvi. Tijekom perestrojke bio je jedan od pokretača novog vala u sovjetskoj filmskoj kritici. Nakon objave njegova članka „Nezavršena priča“ u travnju 1987. sovjetska je vlast prestala cenzurirati strane filmove u nacionalnoj distribuciji. Izdao je knjigu O Schmidtu: Iz Rusije s ljubavlju (2012., hr. izdanje 2016.), u kojoj se bavio opusom Branka Schmidta. Pisao je o kinematografijama Srednje i Istočne Europe za brojne publikacije, a također je i programski direktor nekoliko filmskih festivala (Soči, Zerkalo, Orenburg).

Dževdet Tuzlić (Kotor Varoš, 1955.) profesionalnu karijeru ostvario je u tiskanim i elektroničkim medijima kao što su Naši dani, Sarajevo 202, Drugi program Radio Sarajeva, BBC WDR i Deutsche Welle Köln i Radio FERN. Od sredine 2007. godine do danas urednik je kulture na Prvom programu Radiotelevizije Bosne i Hercegovine i emisije Dimenzija više, u kojoj redovito plasira TV-zapise s filmskih festivala. S dokumentarnim i televizijskim emisijama sudjelovao je na međunarodnim televizijskim festivalima.

 

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
Potvrđujem da sam pročitao/la i prihvatio/la
Izjavu o zaštiti osobnih podataka

14 Festivalskih lokacija

image
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus