Pregled događanja prema:

Foto moment

makina LOGO-crop

Ljubav prema filmskoj fotografiji ujedinila je tri generacije filmskih radnika , u namjeri da se kroz presjek radova nastalih proteklih 10 godina predstave i u sklopu Pula film festivala publici približe zanimanje filmskog fotografa.

Filmski fotograf ili stills fotograf je osoba koja na setu stvara fotografsku sliku. Fotografije se koriste u marketingu i za promidžbu igranog filma putem tiskanih i elektronskih medija, izradu kino plakata, DVD omota, na službenim internetskim stranicama filma…Fotograf je odgovoran za izradu fotografija koje koristi rekvizita: forenzičke fotografije, obiteljske fotografije, fotografije sa dozvola i putovnica, sa zaslona monitora i sve ostale.
Zahvaljujući najboljim hrvatskim majstorima maske, kostimografima, glumcima i brojnim drugim filmskim radnicima izložba “Foto moment” nezaboravno je filmsko iskustvo koje možete pogledati u galeriji “Makina”.

Zoran Mikinčić-Budin je rođen 1956. g. u Kutjevu, živi u Zagrebu.
Nakon završene Akademije dramskih umjetnosti, smjer: filmsko snimanje radi kao asistent na mnogim domaćim i koprodukcijskim igranim filmovima, a kasnije i kao snimatelj, Steadicam operater i podvodni snimatelj. Fotografijom na filmu (Stills photographer) počinje se baviti kasnije. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Hassan Abdelghani, umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije „Makina“ u Puli, dosad je realizirao i organizirao brojne fotografske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođen je u Osijeku 1965. godine, odrastao u Kairu (Egipat). U Kopenhagenu 1990. završava školu fotografije, a 1998. osniva privatnu foto školu Global Fotoskole u Kopenhagenu, imao samostalne i skupne fotografske izložbe u Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Tajlandu i BiH. Pobjednik 2012. godine Rovinj Foto Days za najbolji umjetnički koncept „From a distance“ 2012. godine u izdanju Eikon Studia objavljuje foto monografiju „From a distance“ , Fotografije u fundusu muzeja za umjetnost i obrt Zagreb te u kolekciji grofice Candela Alvarez Soldevilla iz Madrida i Julian Agut iz Barcelone. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika. Živi i stvara u Puli.

Nikola Predović je rođen u Splitu 1976, živi u Zagrebu.
U suradnji sa domaćim i stranim produkcijskim kućama i agencijama bavi se reklamnim, dokumentarnim i filmskim fotografijama. Nikola ne traži svoje mjesto u umjetničkim krugovima. Kustose i kritičare radije zaobilazi, negirajući postojanje sistema i poretka po kojem oni funkcioniraju. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika.

Mjesto događanja:

Kategorija

Odaberite dane:

  • Pon
  • Uto
  • Sri
  • Čet
  • Pet
  • Sub
  • Ned

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook YouTube Twitter
novi-t-mobile-logob

Partner festivala.