Pregled događanja prema:

Dizalica - program za mlade

Dizalica je nov program Pulskog filmskog festivala namijenjen mladim filmoljupcima koji bi se po uzrastu mogli definirati kao stariji maloljetnici i mlađi punoljetnici, dakle mladež u dobi od 16 do 21 godine. Sukladno uzrastu filmovi su birani imajući na umu njihovu kvalitetu, ali i tematiku kojom se bave, a redom su to priče o problemima odrastanja. Novost ovog programa je i otkrivanje i uvođenje nove pulske festivalske lokacije, galeriju Sveta Srca.

Sveta srca

Dizalica - program za mlade

 • galore

  ponedjeljak, 21. srpnja u 22:00,

  Galore

  | | 113 min | 2013

  Opširnije

  REŽIJA  Rhys Graham

  SCENARIJ  Rhys Graham
  KAMERA  Stefan Duscio
  MONTAŽA  Andy Canny
  GLAZBA  Christopher O’Young, Flynn Wheeler

  ULOGE  Ashleigh Cummings, Aliki Matangi, Lily Sullivan, Toby Wallace

  PRODUCENTICA  Philippa Campey
  PRODUKCIJA  Galore Productions
  DISTRIBUCIJA  Entertainment One

  Tijekom sparna ljeta prije posljednje školske godine Billie i Laura dijele sve svoje tajne osim Billine najveće tajne – ludo je zaljubljena u Laurina dečka Dannyja i s njim spava. Kada Billina mama socijalna radnica preuzme brigu o Isaacu, narušit će se delikatna ravnoteža između života troje prijatelja.

  Rhys Graham (1974.) rođen je u Penangu u Maleziji, a odrastao u Canberri. Režirao je više cijenjenih filmova, uključujući Ovaj put ljubav (2005.), za koji dobiva posebno priznanje žirija na Filmskom festivalu u Berlinu 2006. godine. Rhys je radio na brojnim instalacijama pokretnih slika. Supotpisuje knjigu Australski suvremeni kratkometražni film i objavljuje eseje. Filmovi: Zaokret (dio omnibusa, 2013.), Murundak: pjesme slobode (2011.), Koža (2008.), Riječi iz grada (koredateljica Natasha Gadd, 2006.).

 • fornoeyesonly_04-crop

  utorak, 22. srpnja u 22:00,

  Samo ni za čije oči

  | | 97 min | 2013

  Opširnije

  REŽIJA  Tali Barde

  SCENARIJ, MONTAŽA  Tali Barde
  KAMERA  Louis Bürk
  GLAZBA  Marco Heibach, Philipp Seuthe

  ULOGE  Benedict Sieverding, Luisa Gross, Tali Barde

  PRODUCENT  Tali Barde
  PRODUKCIJA  Avalon Film
  DISTRIBUCIJA  Tali Barde

  Prozor u dvorište Alfreda Hitchcocka 2013. godine. Umjesto da gleda kroz prozor u dvorište, Sam s pomoću svojega računala uhodi svoje prijatelje iz razreda hakirajući njihove internetske kamere. No jednoga dana svjedoči neobičnom događaju vezanom za novoga učenika Aarona, što ga navodi na zaključak da je na tragu ubojstva.

  Tali Barde rođen je 1990. godine u Bensbergu u Njemačkoj. U srednjoj školi počela ga je zanimati gluma i režija. Nakon mature osnovao je filmsku grupu u svojoj bivšoj školi. Godine 2011. počinje snimati svoj prvi dugometražni film Samo ni za čije oči. Tijekom gotovo dvogodišnjeg rada na filmu osnovao je produkcijsku kuću Avalon Film.

 • sitting-next-to-zoe

  srijeda, 23. srpnja u 22:00,

  Sjedeći pokraj Zoe

  | | 89 min | 2013

  Opširnije

  REŽIJA Ivana Lalović

  SCENARIJ Stefanie Veith, Ivana Lalović
  KAMERA Filip Zumbrunn
  MONTAŽA Myriam Flury
  GLAZBA Marcel Vaid
  ZVUK Peter Bräker

  ULOGE Runa Greiner, Lea Bloch, Charlie Gustafsson

  PRODUCENTI Olivier Zobrist, Anne- Catherine Lang
  PRODUKCIJA, DISTRIBUCIJA Langfilm/Bernard Lang AG
  KOPRODUKCIJA Schweizer Radio und Fernsehen, SRG SSR Teleclub AG

  Sjedeći pokraj Zoe govori o ljubavi, prijateljstvu i odrastanju. Najbolje prijateljice Asal i Zoe provode posljednje zajedničko ljeto prije početka stvarnoga života. Asal samo želi imati dečka, a Zoe sanja o tome da postane šminkerica. No stvarnost je drukčija: Zoe mora provesti ljeto radeći u trgovini, a Asal ujesen kreće u srednju školu. Ubrzo postavljaju cilj koji moraju ostvariti tijekom ljetnih praznika: Asal mora izgubiti nevinost i postati žena!

  Ivana Lalović (Sarajevo, 1982.) godine 1991. seli se u Švicarsku. Film Ne sanjam na njemačkom premijerno je prikazan u programu Corto Cortissimo Filmskog festivala u Veneciji te je dva puta nominiran za nagradu Prix UIP. Sjedeći pokraj Zoe njezin je dugometražni prvijenac. Trenutačno piše scenarij za svoj drugi film.

 • we-are-the-best

  četvrtak, 24. srpnja u 22:00,

  Mi smo najbolje

  , | , | 102 min | 2013

  Opširnije

  REŽIJA Lukas Moodysson

  SCENARIJ Lukas Moodysson
  STRIP Coco Moodysson
  KAMERA Ulf Brantås
  MONTAŽA Michal Leszczylowski

  ULOGE David Dencik, Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne

  PRODUCENT Lars Jönsson
  PRODUKCIJA Memfis Film
  KOPRODUKCIJA Film I Väst, SVT, Zentropa
  DISTRIBUCIJA TrustNordisk

  Stockholm, 1982. godine. Bobo, Klara i Hedvig, tri trinaestogodišnje djevojke – hrabre, jake, slabe, zbunjene, čudne. One se od ranog djetinjstva moraju se brinuti za sebe. Primjerice pripremaju riblje štapiće za večeru dok se majka opija u lokalnom kafiću. A zatim pokreću vlastiti punk bend bez ijednog instrumenta i bez obzira na to što im svi govore da je punk mrtav.

  Lukas Moodysson (Malmö, 1969.) švedski je redatelj i pisac. Koscenarist je nagrađivane švedske televizijske serije Nova zemlja (2000.) i koredatelj (uz Stefana Jarla) dokumentarca Teroristi (2003.). Objavio je nekoliko zbirka pje- sama i roman. Filmovi: Pokaži mi ljubav (1998.), Zajedno (2000.), Lilja zauvijek (2002.), Rupa u mom srcu (2004.), Kontejner (2006.), Mamut (2009.).

 • bitch-hug

  petak, 25. srpnja u 22:00,

  Zagrljaj kučke

  , | | 101 min | 2012

  Opširnije

  REŽIJA Andreas Öhman

  SCENARIJ Andreas Öhman, Jonathan Sjöberg
  KAMERA Niklas Johansson, John Strandh, Johan Holmqvist
  MONTAŽA Andreas Öhman

  ULOGE Linda Molin, Fanny Ketter, Mathilda von Essen, Adam Lundgren, Antoni Norén, Almén Kristoffer Berglund, Fabian Fourén, Mats Qviström, Jacke Sjödin, Susanne Barklund, Jens Ohlin

  PRODUCENT Bonnie Skoog Feeney
  PRODUKCIJA Filmlance International AB
  DISTRIBUCIJA Swedish Film Institute

  Bistra i popularna Kristin veseli se odlasku iz svoga gradića u New York, grad njezinih snova. Dogovorila se s lokalnim novinama da će objavljivati članke o svojim doživljajima. Međutim, maturalna zabava pođe po zlu i Kristin propusti let. Nađe se u kući usred ničega s neobičnom djevojkom Andreom. Zajedno započinju virtualnu pustolovinu New Yorkom o kojoj svi čitaju u novinama. A zatim stvarnost pokuca na vrata.

  Andreas Öhman osvojio je najvažniju švedsku nagradu za kratkometražni film Mož život kao najavni film (2008.) i nominacije za nagradu Guldbagge za dugometražni film Jednostavni Simon (2010.), koji je ušao u uži izbor za nagradu za najbolji film na stranome jeziku Američke filmske akademije. Zagrljaj kučke njegov je drugi dugometražni film.

Mjesto događanja:

Kategorija

Odaberite dane:

 • Pon
 • Uto
 • Sri
 • Čet
 • Pet
 • Sub
 • Ned

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook YouTube Twitter
novi-t-mobile-logob

Partner festivala.