Pregled događanja prema:

Radionica RED za digitalnu generaciju

kamp-red-new

filmska i postprodukcijska radionica

Datum: 16. – 24. srpnja 2014.
Lokacija: Mala dvorana Kina Valli
Voditelj: Dado Valentić, Mytherapy studio

Drugu godinu za redom Pulski filmski festival ugostit će Radionicu RED – filmsku i post-produkcijsku radionicu za djecu i mlade.

RADIONICA RED

Radionica RED je kreativna radionica osmišljena u suradnji Pulskog filmskog festivala i Dade Valentića, osnivača Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, te uz podršku tvrtki Red Digital Cinema i Adobe.

Glavni je cilj radionice uputiti mlade u najnovija dostignuća na polju filmske industrije i digitalne tehnologije te na taj način otkriti i potencijalne buduće zvijezde digitalne kinematografije. Uz stručno vodstvo, sudionici kampa napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED EPIC kamere, montirati u REDucation post-produkcijskom studiju te odgledati svoja ostvarenja na velikom platnu. I sve to na nivou profesionalnih filmskih redatelja!

Kamp je osmišljen kao sedmodnevni tečaj s engleskim kao glavnim jezikom radionice i ugostit će domaće i međunarodne sudionike u dobi od 12 do 16 godina.

PROGRAM

Program je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Svi sudionici kampa imat će jedinstvenu mogućnost korištenja najmodernijih kamera te dobiti priliku da, korak po korak, nauče sve što je vezano uz produkcijske i post-produkcijske procese, na način na koji to rade holivudski profesionalci.

Djeci će biti omogućeno snimanje vlastitog filma istim 5k RED EPIC kamerama koje je Peter Jackson koristio u svom ”Hobbitu”.

Korištenjem naprednih alata za snimanje i prikazivanje svojih ostvarenja, sudionici kampa upoznat će se s najsuvremenijim tehnologijama u filmskom svijetu, kao i svim segmentima filmske i televizijske industrije, iza i ispred kamere, uključujući:

• Kreativno pisanje
• Režiju
• Glumu
• Kinematografiju
• Kostimografiju i šminku
• Montažu
Datum i mjesto festivalske premijere kratkih filmova polaznika Kamp RED-a bit će naknadno objavljeni.

PRIJAVE

Polaznici iz Hrvatske: rok prijave do 23.lipnja 2014.
Prijavi se!
Dodatne informacije: zeljka@pulafilmfestival.hr, 099 650 7267

Međunarodni polaznici: rok prijave do 16. lipnja 2014.
Prijavi se!
Dodatne informacije: ivana@mytherapy.tv, www.mytherapy.tv, + 44 2076366636

Kotizacija za sudjelovanje je 600,00 kuna za polaznike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije te 1130,00 kuna za ostale međunarodne polaznike.

DADO VALENTIĆ (MYTHERAPY STUDIO)

DADO VALENTICDado Valentić osnivač je vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering iz čijih je radionica izašlo više od 80 dugometražnih filmova, između ostalih, ‘Totalni opoziv’ (Total Recall), ‘Sherlock Holmes, ‘Guliverova putovanja’ (Gulliver’s Travels), ‘Mr. Nice, ‘Igra prijestolja’ (Game of Thrones) i mnogi drugi. Dado Valentić radio je za brojne poznate i priznate tvrtke poput Yves Saint Laurenta, Chanela, Armanija, Bentleya, Jaguara, Orange, Coca-Colu, Nike, Christiana Diora i Speedo. Dobitnik je brojnih nagrada: za reklamu godine na British Television Advertising Awards i klijenta T-mobile, Zlatnog lava u Cannesu za Philips, nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za Best Specialist Factual Programme – Flying with Monsters 3D, Zlatnog lava u Cannesu za Nikeovu reklamu Write the Future. Iznimno je cijenjen za svoj doprinos u razvoju boje za digitalne filmske kamere. Predaje na Međunarodnoj akademiji kolorista (International Colourist Academy) i redovan je gost-predavač na najznačajnijim filmskim festivalima diljem svijeta.

 

 

 

Mjesto događanja:

Kategorija

Odaberite dane:

  • Pon
  • Uto
  • Sri
  • Čet
  • Pet
  • Sub
  • Ned

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook YouTube Twitter
novi-t-mobile-logob

Partner festivala.