Vijesti

‹ povratak

Arhiva vijesti

subota | 9. studenog. 2013

Veliki uspjeh filma ‘Svećenikova djeca’

svecenikova-djeca-ft

ZAGREB – U okviru Festivala europskog filma u Sevilli, Europska filmska akademija objavila je nominacije za Europsku filmsku nagradu, popularno nazvanu “europski Oscar”, a za to prestižno filmsko priznanje borit će se i hrvatski film ‘Svećenikova djeca’ Vinka Brešana.

Brešanov film nominiran je za najbolju europsku komediju, a za tu nagradu konkuriraju još tri filma, ‘Los Amantes Pasajeros’ Pedra Almodovara, ‘Welcome Mr. President’ talijanskog redatelja Ricarda Milanija, i danski film ‘Love is all you need’ redateljice Susanne Bier.

Hrvatska manjinska produkcija “Krugovi” srpskog redatelja Srđana Golubovića nije nominirana za nijednu od glavnih nagrada, ali je bila uvrštena među 46 najboljih ovogodišnjih europskih filmova u predselekcijskom procesu za nagradu.

Europska filmska akademija već je objavila šest nagrada – najbolji snimatelj je Asaf Sudri za izraelski film “Obećana nevjesta”, montažer Cristiano Travaglioli za talijanski “La grande bellezza”, scenograf Sarah Greenwood za britanski “Ana Karenjina”, kostimograf Paco Delgrado za španjolski film “Snjeguljica”, skladatelj Ennio Morricone za “La migliore offerta”, a za zvuk su nagrađeni Matz Mueller i Erik Mischijew za austrijsko-njemački film “Raj: vjera”.

Europske filmske nagrade dodijelit će se 7. prosinca u Berlinu.

Izvor: Jutarnji list

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook YouTube Twitter

Partner festivala