logo 67

         powered by
t com

logo 67


GLAVNE NAGRADE

Ocjenjivački sud u službenoj konkurenciji Hrvatskog filma dodjeljuje sljedeće nagrade: Veliku zlatnu arenu za najbolji film Festivala (prima producent), Zlatnu arenu za režiju, Zlatnu arenu za scenarij, Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu, Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu, Zlatnu arenu za kameru, Zlatnu arenu za sporednu žensku ulogu, Zlatnu arenu za sporednu mušku ulogu, Zlatnu arenu za montažu, Zlatnu arenu za glazbu, Zlatnu arenu za scenografiju, Zlatnu arenu za kostimografiju, Zlatnu arenu za masku, Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka, Zlatnu arenu za specijalne efekte u filmu i Zlatnu arenu za vizualne efekte u filmu.*

Ocjenjivački sud dodjeljuje i Nagradu Breza najboljem debitantu iz jedne od navedenih kategorija.

Ocjenjivački sud u kategoriji Manjinskih hrvatskih koprodukcija može dodijeliti: Zlatnu arenu za najbolji film, Zlatnu arenu za režiju i Zlatnu arenu za glumačko ostvarenje.


OSTALE NAGRADE

Nagrada Zlatna vrata Pule – nagrada publike u Areni; donator nagrade je Grad Pula.

Diploma – Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodjeljuje diplomu za najbolji film u kategoriji Manjinskih hrvatskih koprodukcija.

Nagrada Marijan Rotar – dodjeljuje Upravno vijeće Javne ustanove Pula Film Festival.


NA 67. PULI:

ZAGREBAČKA BANKA dodjeljuje redatelju filma kojemu je ocjenjivački sud 67. Pulskog filmskog festivala u Puli dodijelio Veliku Zlatnu Arenu za najbolji film Festivala, nagradu u iznosu od 30.000,00 kuna.


OSTALI OCJENJIVAČKI SUDOVI

Ocjenjivački sud FEDEORA dodjeljuje priznanja za: najbolji hrvatski dugometražni igrani film i najbolju manjinsku koprodukciju.


NAGRADE KOJE SE DODJELJUJU NA FESTIVALU

Nagrada Nikola Tanhofer – za najznačajnija postignuća na području filmske slike u kategorijama za dugometražni igrani film, kratkometražne forme i televizijsku seriju za proteklu godinu; nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga filmskih snimatelja.

*Hrvatski žiri zadržava pravo ne dodijeliti nagrade u svim predviđenim kategorijama ako ocijeni da određeno dostignuće ne odgovara kriterijima.

predsjednik hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu