41. PULSKI FILMSKI FESTIVAL

23. srpnja – 29. srpnja 1994.

§        Umjesto redovitog filmskog festivala pokušalo se ipak nastaviti i zadržati tradiciju festivalsko-filmskog grada sa smotrom prikazivanja filmova u Areni, kao što je to i započeo Marijan Rotar prije četrdeset i jednog ljeta te je Pulafestival pribjegao organiziranju manifestacije spasonosnoga i gorda naziva ‘Filmske večeri u Areni – Film soarees in Arena. 100 Years of Cinema’. Pula 23-29. srpnja 1994. (prva projekcija filma kao demonstracije izuma bila je 22. ožujka, a za gledatelje 28. prosinca 1895.)

§        Jedini hrvatski cjelovečernji film koji je snimljen između prethodnog festivala i ove smotre bio je film Bogdana Žižića “Cijena života”Graphisa i Jadran filma koji je i otvorio smotru Filmskih večeri u Areni.

§        Od domaćih filmskih ostvarenja tijekom sedam dana smotre prikazani su crtići Zagrebačke škole animiranog filma po izboru Joška Marušića i tri dokumentarca o prognanicima Petra Krelje (“Suzanin osmijeh”, “Kukuruzni put” i “Treći Božić”) kao predfilmovi glavnom dijelu smotre u kojem je prikazano šest američkih filmova: “Moj prijatelj Willy”, “Moja djevojka 2″, “Slučaj Pelikan”, “Šašavi detektiv”, “Smrtonosna zona” i “Doba nevinosti”.

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook YouTube Twitter
novi-t-mobile-logob

Partner festivala.