• Greta Scacchi

    Greta ScacchiU svojoj 25 godina dugoj karijeri s više od šezdeset nastupa, Greta Scacchi je glumila glavne ženske uloge u filmovima Roberta Altmana (Igrač), Jamesa Ivoryja (Jefferson u Parizu, Žega i prašina), Dušana Makavejeva (Coca-Cola Kid), Andrewa Birkina (Sol na koži), braće Taviani (Dobri jutro, Babilone), Wolfganga Petersena (Shattered), Andreja Končalovskog (Odiseja, serija) i drugih.

    Proslavila se ulogama fatalnih žena i seksipilnih mladih zavodnica, da bi ih s vremenom zamijenila ulogama zrelijih, odlučnih žena.

    Na samom početku karijere glumila je s Lawrenceom Olivierom, Jamesom Masonom, Johnom Gielgudom, Julie Christie i Claudiom Cardinale, a kasnije i s Ianom McKellenom, Bobom Hoskinsom, Johnom Malkovichem, Harrisonom Fordom, Donaldom Sutherlandom, Nickom Nolteom, Timom Robbinsom, Ewanom McGregorom, Vincentom D'Onofriom, Colinom Firthom, Danielom Craigom i drugim zvijezdama.

    Među njenim ulogama su i Marguerite Gautier (Dama s kamelijama), Penelopa (Odiseja), Gđa Weston (Emma), Lady Macbeth i Carica Aleksandra (Rasputin), za koju je dobila prestižnu nagradu Emmy.  Bila je i članica žirija Festivala u Cannesu.