• 640x480 max.

  Natječaj za najbolji kratki amaterski film

   

  640x480 max.2007. godine po četvrti je put održan natječaj za najbolji kratki amaterski film 640x480 max. 
  O najboljima su odlučivali stručni ocjenjivački sud i publika, odnosno posjetitelji internetskih stranica www.pulafilmfestival.hr  i www.tportal.hr na kojima je do ponoći 16. srpnja 2007. trajalo glasovanje o 26 prijavljenih filmova.

   

  Žiri u sastavu: filmski kritičar i novinar dnevnika Slobodna Dalmacija Jakov Kosanović, novinar T-portala, glazbeni kritičar i multimedijalni umjetnik Zoran Stajčić te videoumjetnik Matija Debeljuh najuspješnijim su proglasili film Pioggia inattesa. Autor mu je Arminio Grgić iz Požege koji je završio Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu i radi u struci, dok se filmom bavi iz čistog entuzijazma i zabave. U ime žirija Jakov Kosanović kaže: „Pioggia inattesa je film koji kvalitetom osjetno odskače od ostalih naslova u konkurenciji. Ideja i izvedbeni standard filma Arminia Grgića zadovoljili su više kriterija, a vjerujemo da bi svoje mjesto mogao pronaći i u programskoj televizijskoj shemi kao sjajni mali intermezzo."

   

  Publika je pak odlučila drukčije. Njezin je favorit bio Zlatni čovjek autorskog trojca M. Jandrić, T. Oroz i P. Srbljanović, dok su se od drugog do petog mjesta redom plasirali filmovi Sweet 16, Pljačka, Cocolinov san i Čudovište napada svinju. Kuriozitet je potonjeg da mu je autor najmlađi sudionik Natječaja, sedmogodišnji Oto Jelenić koji je 2005. i 2006. na Festivalu u Puli polazio Malu filmsku školu profesora Baltazara.

   

  Na ovaj sve popularniji popratni festivalski program su se mogli prijaviti svi filmovi snimljeni do rezolucije 640x480 u trajanju od 5 sekundi do 5 minuta zapisani u video formatima mpeg, avi, wmv. Festival u festivalu koji je od svog inicijalnog izdanja 2004. izrastao u među filmašima amaterima, ali i kritičarima, cijenjenu manifestaciju koja okuplja različite naraštaje autora i svake godine plijeni kreativnošću i izražajnošću svojih sudionica i sudionika. T-com daruje autoru najboljeg filma po odluci žirija prijenosno računalo, a autoru najboljeg filma po glasovima publike prigodan poklon paket. Dodjela nagrade po odluci žirija održati će se u Areni 21. srpnja 2007. na svečanoj ceremoniji zatvaranja 54. festivala igranog filma u Puli.

   

  Zahvaljujemo se svim autorima na interesu i sudjelovanju, zahvaljujemo se medijima na praćenju a posebno se zahvaljujemo festivalskom partneru T-com-u i direkciji Festivala na suradnji.

   

  Lijep pozdrav svima do sljedeće prilike….


  Proteklih godina doFurali su i nagrade dobili:

  51. Festival igranog filma u Puli (2004. g). doFuraj! prvi put - Damir Bošnjak je u ime HT-a pobjedniku (Dejan Dragaš) i njegovoj djevojci, čije su noge glavni akteri filma, dodijelio nagradu

  52. Festival igranog filma u Puli (2005. g.) doFuraj! drugi put - Predstavnik žirija Zoran Stajčić uručuje nagradu sretnom dobitniku (Marin Lukanović)53. Festival igranog filma u Puli (2006. g.) doFuraj! treći put - Pobjednica festivala 640x480 max. Jasna Božić i članica uprave T-Coma za marketing i prodaju Nataša Rapajić koja joj je i dodijelila nagradu

   

  2004. Dejan Dragaš          2005. Marin Lukanović       2006. Jasna Božić