Pregled događanja prema:

Pulica - program za djecu

Baltazar

BALTAZAR-radionica

PUSTOLOVNI LABORATORIJ PROFESORA BALTAZARA
Radionica animiranog filma

Datum: 14.- 23. srpnja 2014.
Lokacija: Gradska knjižnica i čitaonica Pula
Voditelji: Manuel Šumberac i Vibor Juhas

Tradicionalni pustolovni laboratorij profesora Baltazara po deseti put otvara svoja vrata ovoga ljeta novoj generaciji mladih zaljubljenika u sedmu umjetnost odnosno animirane filmove. Dobrodošli su svi mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga.

PROGRAM

U teorijskom dijelu laboratorija polaznici se upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Kroz uvodna predavanja u osnove animacije i produkcije uče kako razraditi priču, scenarij, kreirati likove i njihove osobnosti, dok je jedan posvećen i klasičnoj animaciji te jednostavnim i zabavnim vježbama za shvaćanje osnovnih principa i zakona animacije poput squash & stretcha. Prikazuju im se i ulomci nekih od najkvalitetnijih profesionalnih i amaterskih animiranih filmova.

Praktični dio obuhvaća izradu i realizaciju kratkih animiranih filmova (jingleova) uz pomoć mentora. Raspoloživa tehnika kombinacija je CGI i Cut-Out animacije, elementi i osnova za kratke filmove su već pripremljeni, a polaznici svojim radom i idejama utječu na njihovu finalnu kompoziciju, produkciju i postprodukciju. Nisu izostavljeni ni zvučni segmenti animacije pa polaznici uče ponešto i o snimanju
i montiranju zvuka, ali i o tome kako se najpraktičnije glazba implementira u finalni proizvod. Naglasak je na nezavisnoj produkciji, tehničkim rješenjima i trikovima kojima što kvalitetnije i profesionalnije realiziraju svoje projekte.

petervacz

Poseban gost ovogodišnjeg laboratorija mladi je i talentirani mađarski redatelj animiranih filmova Péter Vácz. Za svoje je animacije Streamschool i Rabbit and Deer osvojio preko 50 nagrada na međunarodnim festivalima uključujući i one na filmskim festivalima u Atlanti i Nashvilleu. Pohađao je i Europsku radionicu animiranog filma i tečaj Profesionalne 3D animacije likova u ruskom Vyborgu. Od 2013. radi u londonskom studiju za animaciju Picasso Pictures.

Datum i mjesto festivalske premijere kratkih animiranih filmova polaznika radionice bit će naknadno objavljeni.

PRIJAVE
Rok za prijavu na radionicu je do 30. lipnja 2014.

Termini će se popunjavati sukladno redoslijedu prijava. Ukoliko se sva slobodna mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne se prijave neće uzimati u obzir.
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400,00 kuna, a za dvoje djece iz iste obitelji 700,00 kuna.

Ispunite prijavnicu
Dodatne informacije: zeljka@pulafilmfestival.hr / 099 650 7267

VODITELJI

Manuel PhotoManuel Šumberac rođen je 1988. u Puli, gdje 2007. maturira u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna, Odsjek Grafičkog dizajna. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za animirani film i nove medije. 2013. postaje magistar animiranog filma i novih medija. Tokom studija dobiva brojna priznanja za najboljeg studenta godine. Do sada je realizirao 4 autorska animirana filma: ‘Escargot’ (2010.), ‘Vesla’ (zajedno sa Zdenkom Bašićem, 2011.), ‘U sjeni’ (2011.) i ‘Mehaničko srce’ (2013.) te 3 animirana glazbena videa za hrvatskog glazbenika Gibonnija. Za film ‘Escargot’ osvaja drugu nagradu na 42. Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva, te prvu nagradu na festivalu Balkans Beyond Borders. Za animirani video spot ‘Žeđam’ osvaja glazbenu nagradu Porin za najbolji video spot 2010. godine. Pored animacije bavi se i ilustracijom.

 

VJVibor Juhas rođen je 1982. godine u Puli. Bavi se ilustracijom, animacijom, glazbom i filmom. Autor je nekolicine glazbenih spotova sastava iz Pule i okolice. 2011. završio je svoj prvi kratki igrani film ‘No Way Out’. 2012. godine u suradnji sa Monteparadiso kolektivom stvara dugometražni dokumentarni film ‘Monteparadiso 20′ koji nakon premijere u Puli nastavlja svoj put po raznim festivalima u Hrvatskoj i okolici. Ilustrator je knjige za djecu “Strahosmijeh” i slikovnice “Ponoć u Parku 52.”, nekolicine kratkih stripova, a trenutno radi na novom animiranom filmu i interaktivnoj slikovnici. Radi kao dizajner na manifestaciji Sa(n)jam knjige u Istri.

Mjesto događanja:

Kategorija

Odaberite dane:

  • Pon
  • Uto
  • Sri
  • Čet
  • Pet
  • Sub
  • Ned

Pratite nas na društvenim mrežama

Facebook YouTube Twitter
novi-t-mobile-logob

Partner festivala.