logo 67

         powered by
t com

logo 67


medijska mare

Film Mare, Andree Štake svečano će otvoriti 67. Pulski filmski festival te se njegova ekipa tom prigodom predstavila na konferenciji za medije u Circolu.

O filmu su govorile glumice Marija Škaričić i Ivana Roščić.

Film Mare je polučio sjajan uspjeh na festivalu u Berlinu, u čijem je programu Panorama nagrađen.

„Od tada kao da se cijeli svijet i čitav naš život promijenio, a to je bilo prije samo šest mjeseci“, izjavila je Marija Škaričić koja nosi glavnu ulogu u filmu. Nakon Berlina je i život filma stao. Film je nedavno prikazan na Sarajevo film festivalu, ali samo online, te se Škaričić veseli večeras u Areni vidjeti uživo reakcije publike.

Marija Škaričić i redateljica Andrea Štaka surađuju od 2005. godine, kada su radile na filmu Gospođica, a potom i na filmu Cure – Život druge. „Ona je vrlo nadarena, ali i zahtjevna te je rad na filmu bio iscrpan posao. Naime, i ja sam zahtjevna“, napomenula je Škaričić dodavši da se unazad 15 godina u njihovim životima mnogo toga promijenilo pa se to odrazilo i na njih dvije.

Za obje je proces rada bio vrlo osoban s obzirom na to da su „kopale“ jedna po drugoj ne bi li na taj način promatrale unutarnje pozicije žene.

Riječ je o univerzalnoj priči u kojoj će se mnogi prepoznati. Film je smješten u specifično okruženje, pored aerodroma.

Uz Mare, bitan lik u priči je i njezina najbolja prijateljica Šima koju igra Ivana Roščić. „Nakon castinga za film morala sam odraditi neko drugo snimanje, ali Andrea je bila uporna i na kraju sam uspjela raditi i Mare“, ispričala je.

Za rad na filmu „kupio“ ju je scenarij koji daje fokus na ženski lik što je jako veseli. Bio joj je užitak igrati s Marijom, s kojom je već radila, ali nikad nisu igrale u istoj sceni. Film je sniman prije dvije godine i Roščić se veseli vidjeti ga prvi put upravo u Areni.

Glavnu mušku ulogu igra Goran Navojec, dok sporednu mušku rolu tumači Poljak Mateusz Kościukiewicz.

Posebno je zadovoljna radom s Mirjana Karanović koja igra njenu majku. „S njom je, kao i s Ivanom, lako raditi jer se razumijemo, pripadamo istom svijetu“, naglasila je Marija Škaričić.

Glumice se nadaju da će Mare uskoro stići i u kina, iako je trenutno situacija s kino prikazivanjima jako neizvjesna.

predsjednik hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu