logo 67

         powered by
t com

logo 67


konf bog postoji slider

Drama Bog postoji, njeno ime je Petrunija već je postigao velik uspjeh, a večeras će ga imati priliku vidjeti i publika u Puli.

Labina Mitevska, producentica i glumica filma ispričala je na konferenciji za medije kako je film nastao: „Čitala sam u rubrici crne kronike o slučaju kada je za drvenim križem u rijeku skočila žena i uspjela ga ugrabiti prije svih muškaraca. Naime, u makedonskom gradu Štipu svakog siječnja lokalni svećenik u rijeku baca križ za kojim smiju skočiti samo muškarci, no te godine za njim u rijeku spontano skoči jedna žena, a vjeruje se da će onaj koji izroni križ te godine imati sreće i uspjeha. No, muškarci su bili bijesni što je to bila upravo žena i nastao je totalni kaos. Mene je zapanjila reakcija javnosti te sam o tome poželjela napraviti film“, ispričala je Mitevska koja u filmu igra novinarku.

„Djevojka završi na policiji, a u sve je involvirana i crkva“, kaže Mitevska.

Film je uvršten u konkurenciju filmskog festivala u Berlinu, što ih je posebno razveselilo.

Riječ je o koprodukciji Sjeverne Makedonije, Belgije, Slovenije, Hrvatske i Francuske, a kako je rekla Mitevska, koprodukcija im je osim financijskih sredstava bitna i zbog kreativne energije koju određena suradnja donese na film.

Mario Knezović igra na filmu, a ulogu je dobio putem castinga: „Tada nisam ni znao o čemu je film“, izjavio je dodavši kako mu je bilo inspirativno raditi s redateljicom Teonom Strugar Mitevskom jer je znala točno što hoće.

Zorica Nuševa toliko je dobra glumica da mi je bilo kao da radim s Messijem“, izjavio je Knezović. Naučio sam tekst, ali moj makedonski nije toliko dobar tako da sam igrao malo na makedonskom, malo na hrvatskom.

Očekuje se da će film biti makedonski konkurent za Oskara za strani film, na što je Mitevska rekla da bi bilo lijepo, ali da im je ipak najvažnije da film živi.

predsjednik hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu