logo 67

         powered by
t com

logo 67


otvorenjeuzlozbeVIJEST

Prije službenog otvorenja Pulskog filmskog festivala, u galerijskim prostorima i muzejima bit će otvoreno niz posebnih izložbi s filmskim predznakom. Prva na rasporedu je u četvrtak, 11. srpnja u galeriji HUiU s početkom u 19 sati, riječ je o izložbi Opremio: Mihajlo Arskovski – Oblikovanje knjiga i periodika do danas. Izložba tematizira opus istaknutog grafičkog dizajnera u području oblikovanja knjige i stručne periodike te obuhvaća vremenski raspon od ranih Šezdesetih godina do danas. Sat kasnije, u galeriji SKUC posjetitelje očekuje otvorenje multimedijalne izložbe Sonja Savić: djevojka iz grada, u čijem će se okviru prikazivati i umjetničinih pet radova koji se mogu svrstati u antologiju eksperimentalnog i alternativnog filmskog i video – stvaralaštva.

U petak, 12. srpnja u Galeriji Makina u 21 sat otvara se izložba Jasenko Rasol: Statisti, kojom autor destabilizira hijerarhiju filmskog seta, stavljajući u prvi plan upravo ljude „iza glavnih glumaca“ snimljene na filmskim setovima, uključujući na ovogodišnjem Festivalu premijerni naslov Dnevnik Diane Budisavljević, Dane Budisavljević, gdje je bio direktor fotografije.

U Kinu Valli su izloženi radovi učenika nižih razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koji su pod mentorstvom profesora Denisa Sardoza reinterpretirali vizualni identitet 66. Pulskog filmskog festivala autora Marka Rašića.

MEMO muzej je u sklopu svog fundusa dodao prigodnu novu sekciju koja tematizira Filmski festival u Puli od kraja 50.-ih do 80.-ih godina 20. stoljeća, koju festivalska publika besplatno može pogledati od 13. srpnja, uz predočenje akreditacije, propusnice ili ulaznice za 66. Pulu za trajanja Festivala.

predsjednik hr Min kulture logo GRAD PULA LOGO zupanijodjelzakulturu