• Pustolovni laboratorij profesora Baltazara

  Pustolovni laboratorij profesora Baltazara ove je godine pohodilo 64 mališana u dobi od 7 do 12 godinaPustolovni laboratorij profesora Baltazara ove je godine pohodilo 64 mališana u dobi od 7 do 12 godina. Polaznici su uz pomoć voditelja, osmislili priču temeljenu na jednoj od Ezopovih ili La Fointainovih basna, kreirali sadržaj, bojali i lijepili elemente scenografije, upravljali figurama junaka filma te snimili odabrane kadrove digitalnim foto aparatom. Tehnikom stop animacije nastalo je 6 kratkih animirana filmova:  Lisica i kruška, Pas s mesom, Gavran i lisica, Dva jarca na brvnu, Lisica i majmun, Konj i magarac. Pogledajte filmove
  Gradska knjižnica i čitaonica Pula

  Voditelji: Zvonimir Rumboldt i Tomislav Fiket

   

  Tradicionalni pustolovni labaratorij profesora Baltazara i ovog ljeta otvara svoja vrata pozivajući najmlađe u čarobni svijet 7. umjetnosti i izradu onog njima najdražeg – animiranog filma! Dobrodošli su svi klinci i klinceze u dobi od više-manje 7 do 13 godina.

  Oni koji već nekoliko godina čekaju taj sedmi rođendan i oni koji se s profesorom Baltazarom susreću prvi put s velikim entuzijazmom kreću otpočetka s prvim koracima u svijetu animiranog filma i spremaju se za naprednu grupu druge godine.

  Mnogi raniji polaznici već su iskusni filmaši željni novih, još neotkrivenih saznanja. Stoga su za njih, u naprednoj grupi, pripremljeni novi sadržaji i još uzbudljiviji filmski podvizi.

  Teorijski dio laboratorija sadržavat će upoznavanje s osnovama filma i filmske umjetnosti, kao i razgovore o filmovima koje će pogledati u sklopu Pulice, a praktični će obuhvatiti sve faze kreiranja filma: od razvoja ideje i scenarija preko izrade scenografije i prikupljanja rekvizita do samog snimanja i montaže. Ovogodišnja tema radionice su basne, tako da će sudionici uz pomoć voditelja ekranizirati neke od poznatih basni; bojiti i lijepiti elemente scenografije, upravljati figurama junaka filma te snimiti odabrane kadrove digitalnim fotoaparatom. Tehnikom stop animacije nastat će kratki animirani film u kojem će ove godine polaznici radionice sami dati glasove životinjama te naučiti ponešto o snimanju i montiranju zvuka.

  Filmovi dviju naprednih grupa bit će i tradicionalno prikazani u Areni posljednjeg dana Festivala.

  Voditelji:

  Zvonimir Rumboldt
  : filmski i televizijski redatelj, asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu; mlađoj publici poznat po emisijama “Navrh jezika”, “Farma”, TV-seriji “Ne daj se, Nina”, kao i filmu “Lavanderman – istina ili mit?”

  Tomislav Fiket
  : redatelj velikog broja video-spotova i dokumentaraca, mlađima poznat po igranoj seriji Jura Hura; glavni urednik jedinog hrvatskog kanala o video igrama Playomania.
    

   

  POČETNA GRUPA:

  Termini: 16. ─ 20. srpnja

  Dob: 7 ─ 12 godina

  Kotizacija: 200,00 kn, za dvoje djece iz iste obitelji 300,00 kn

   

  NAPREDNA GRUPA

  Termin: 16. ─ 27. srpnja

  Dob: 8 ─ 13 godina

  Kotizacija: 400,00 kn, za dvoje djece iz iste obitelji 700,00 kn

  Uvjet za upis u naprednu grupu je pohađanje prijašnjih laboratorija profesora Baltazara.

   

  Prijave: od 18. lipnja do  3. srpnja

  Broj pustolovaca po grupi ograničen je na 10 polaznika. Termini će se  popunjavati sukladno redoslijedu prijava. Ukoliko se sva slobodna mjesta popune prije naznačenog krajnjeg roka prijave, dodatne se prijave neće uzimati u obzir.

  Prijavnicu (početna ili napredna grupa) i uplatu za kotizaciju potrebno je dostaviti u Festivalsku upravu, odjel Filmske produkcije, Uspon na Kaštel 2, prizemlje.


   

  Pogledajte neke animirane filmove nastale
  u Pustolovnom laboratoriju profesora Baltazara:

   Pustolovni laboratorij profesora Baltazara: Patuljci u svemiru

   Pet shop girls

   Jungle Boogie

   20 centimetara pod morem