• Pustolovni laboratorij profesora Baltazara

  Pustolovni laboratorij profesora Baltazara 2010.

  Gradska knjižnica i čitaonica Pula
  voditelji: Zvonimir Rumboldt i Tomislav Fiket

  Dugo i toplo ljeto idealno je za eksperimentiranje i otkrivanje tajni izrade animiranog filma. Čuveni profesor Baltazar i ove godine vodi pustolovni laboratorij u kojem filmske pokuse mogu izvoditi svi klinci i klinceze u dobi od više-manje 7 do 13 godina. Mnogi raniji polaznici već su iskusni filmaši željni novih, još neotkrivenih saznanja. Stoga su za njih, u naprednoj grupi, pripremljeni novi sadržaji i još uzbudljiviji filmski podvizi. Oni koji već nekoliko godina čekaju taj 7. rođendan ili oni koji se s profesorom Baltazarom susreću prvi put s velikim entuzijazmom kreću otpočetka i spremaju se za naprednu grupu druge godine.

  Teorijski dio laboratorija sadržavat će upoznavanje s osnovama filma i filmske umjetnosti, a praktični obuhvatiti sve faze kreiranja filma: od razvoja ideje i scenarija preko izrade scenografije i prikupljanja rekvizita do samog snimanja i montaže.

  Polaznici će, uz pomoć voditelja, osmisliti priču, kreirati sadržaj, bojati i lijepiti elemente scenografije, upravljati figurama junaka filma te snimiti odabrane kadrove digitalnim foto aparatom. Tehnikom stop animacije nastat će kratki animirani film.

  POČETNA GRUPA:
  Termini: 11. ─ 15. srpnja
  Dob: 7 ─ 12 godina
  Kotizacija: 200,00 kn, za dvoje djece iz iste obitelji 300,00 kn

  NAPREDNA GRUPA:
  Termin: 11. ─ 22. srpnja
  Dob: 8 ─ 13 godina
  Kotizacija: 350,00 kn, za dvoje djece iz iste obitelji 600,00 kn
  Uvjet za upis u naprednu grupu je pohađanje prijašnjih Laboratorija profesora Baltazara.

  Krajnji rok za prijave je ponedjeljak 4. srpnja.
  Prijavnicu (početna grupa, napredna grupa) i uplatu za kotizaciju potrebno je dostaviti u Festivalsku upravu, odjel Filmske produkcije, Uspon na Kaštel 2, prizemlje.