• 58. Festival igranog filma u Puli

  ArenaFestival igranog filma u Puli (eng. Pula Film Festival) najposjećeniji je filmski festival u Hrvatskoj (s ukupno 77.558 gledatelja 57. izdanja, što je rekordni broj u neovisnoj Hrvatskoj) i najdugovječniji festival nacionalnog filma na svijetu (a ujedno i nacionalni festival s najvećim brojem gledatelja po projekciji).
  Od 9. do 23. srpnja 2011. održat će se atraktivni Međunarodni program, a od subote 16. do petka 22. srpnja (s dodjelom nagrada 23. srpnja) Nacionalni program 58. Festivala.  

  Pulski festival kultni je događaj za gledatelje svih generacija koji tijekom petnaest dana festivalskih događanja posjećuju projekcije najnovijih hrvatskih i probranih svjetskih filmova pod zvjezdanim nebom na Kaštelu i u Areni, te u udobnosti Kina Valli.

  LogotipFestival je već gotovo šest desetljeća zaštitni znak nacionalne festivalske ponude u regiji i svijetu, tradicionalno mjesto okupljanja domaćih filmaša koje posjećuju brojni novinari i festivalski selektori. Najdugovječniji je filmski festival u Hrvatskoj te "jedan od tri najbolja i najspektakularnija festivala na otvorenom u Europi" (The Guardian 2005.).

  U Glavnoj sekciji Nacionalnog programa 58. izdanja, u sedam dana programa - od subote 16. do petka 22. srpnja 2011. godine (subota 23. 7. rezervirana je za dodjelu nagrada) - prikazat ćemo deset filmova. U sekciji manjinskih koprodukcija očekujemo devet filmova. Manjinske koprodukcije od 2010. godine konkuriraju za posebne Zlatne Arene i druge nagrade.

  Filmovi iz Popularne Pulice - kvalitetni žanrovski igrani i animirani filmovi za širu mlađu publiku - biti će prikazivani u Areni, i to u utorak, 19. srpnja nakon svršetka filma iz Nacionalnog programa te u subotu 23. srpnja nakon dodjele nagrada.  

  KaštelMeđunarodnom programu Europolis-Meridijani predstavit ćemo filmove selektiranih s najuglednijih svjetskih festivala (Venecija, Cannes, Berlin, Rim, Karlovy Vary...) koji će svoju hrvatsku premijeru imati upravo u Puli.

  Program traje od subote 9. do petka 15. srpnja na Kaštelu (u 21.30 i 23.30) i u Kinu Valli, (u 19.00) a reprizira se od 16. do 23. srpnja u Kinu Valli.

  Tijekom Festivala biti će prikazan je i izbor kratkih igranih filmova, održane dodjele filmskih nagrada za životno djelo Fabijan Šovagović i Marijan Rotar, hommage dobitnicima nagrada Vladimir Nazor i Krešo Golik i predstavljanje svih hrvatskih igranih filmova u nastanku.

  Kino ValliU Kinu Valli održavat će se od 9. do 15. srpnja  matineje filmova za djecu (animiranih i igranih) u sklopu programa Pulica.
  Festivalski doživljaj zaokružit će i brojni popratni programi: Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, Ukratko na Portarati, Pulska filmska tvornica, izložba Cinemaniac Putujuće solarno kino, 3D kino radionica te natječaj za amaterske filmove doFuraj svoj film, kao i omiljeni glazbeno-zabavni programi.